Ranzel Festival

Eens in de twee jaar wordt er een Ranzel Festival gehouden. Naast het optreden van bekende orkesten en bands in de tent op het feestterein, is er op de zondag een speciale manifestatie. Zo is er het Ranzel Oape: de vele carré-boerderijen openen dan hun poorten. Op de binnenplaatsen tonen o.a. kunstenaars hun werken en zijn er streekmarkten. Tevens worden er ritten gemaakt met historische tractoren. Veel bezoekers trekken de Historische Optochten. Er waren optochten in 1992, 1997 en 2012.

Historische Optocht 1997

in 1997 trok er voor de tweede keer een Historische Optocht door Randaal. Een korte weergave van deze optocht.Historische Optocht 2012

Op een zonovergoten dag eind augustus trok deze Historische Optocht door de straten van Ransdaal. De stoet werd voorafgegaan door de drie burgemeesters van de drie gemeenten waarover Ransdaal ooit verdeeld was. Een montage van de 2 uur durende optocht.

 

Graan Maaien zoals vroeger

Wij zijn landbouwmachienes gewend. Maar vroeger ging dat anders. Veel handwerk.Deze website is een initiatief van: Stichting Cultuur en Ontmoeting Ransdaal.
© Jan Magnée
Laatste update: 25-Aug-2017